Clicky


Ballast Nedam gaat N31 verbreden

Ballast Nedam gaat N31 verbreden
24-09-2014 12:26 | Algemeen | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - Ballast Nedam heeft van Rijkswaterstaat definitieve gunning ontvangen van het project N31 Traverse Harlingen. De totale waarde van het design & construct contract bedraagt circa EUR 84 miljoen. Voorlopige gunning op grond van de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) is verleend op 27 augustus jongstleden.

Het project omvat de verbreding van de N31 naar twee keer twee rijstroken over een lengte van circa 3 km. Ongeveer 2 km van het traject komt in een verdiepte bak te liggen, waarmee de visuele tweedeling van de stad Harlingen verdwijnt. Voor de kruising van de N31 met het Van Harinxmakanaal wordt een aquaduct gebouwd en voor de kruising met de spoorlijn en het onderliggende wegennet worden over de verdiepte bak heen vijf nieuwe viaducten gebouwd.

Ballast Nedam hanteert een integrale aanpak, waarin de betrokken disciplines nauw hebben samengewerkt om een optimaal en doelmatig ontwerp te bereiken voor de verbreding van de N31 in Harlingen. In het ontwerp wordt onder meer gebruik gemaakt van hoogwaardige geprefabriceerde betonnen elementen. Die keuze voor industriële productie draagt bij aan een snelle bouwmethode en beperking van de overlast voor de omgeving.