Clicky


ECT teleurgesteld na verlies rechtszaak tegen Havenbedrijf Rotterdam

ECT teleurgesteld na verlies rechtszaak tegen Havenbedrijf Rotterdam
24-09-2014 11:45 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vandaag heeft de Rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in de zaak tussen ECT en Havenbedrijf Rotterdam (HbR).  Het havenbedrijf hoeft van de rechter geen schadevergoeding aan ECT te betalen.

"De uitspraak van de Rechtbank is zeer teleurstellend en onverwacht. Met deze uitspraak komt een oplossing van de problemen in de Rotterdamse containeroverslag sector niet dichterbij. Maasvlakte 2 zal Maasvlakte 1 kannibaliseren, met als gevolg leegstand en een fors verlies aan arbeidsplaatsen", meldt ECT woensdag.

ECT is de rechtszaak begonnen, omdat er, volgens ECT, sprake is van geschonden vertrouwen, afspraken en toezeggingen niet zijn nagekomen, uitgangspunten zijn veranderd en spelregels zijn aangepast. Het gevolg hiervan is dat ECT, volgens eigen zeggen, enorme schade oploopt.

Vanaf 2009 heeft ECT hier aandacht voor gevraagd. Nadat overleg vruchteloos is gebleken, bleef er voor ECT geen ander middel over dan het dispuut voor te leggen aan een onafhankelijke derde.

De Rechtbank heeft zich nu uitgesproken. "Met de uitspraak van de Rechtbank worden de problemen in de Rotterdamse haven niet opgelost", vindt ECT. "De feiten blijven dat de Tweede Maasvlakte, in tegenstelling tot alle gedane beloftes en afspraken, nog steeds de bestaande (Eerste) Maasvlakte zal kannibaliseren. Op korte termijn wordt ruim 50% extra overslagcapaciteit in de markt gezet. Een markt, die zich de laatste jaren heeft gekenmerkt door minimale groei en waar ook de verwachtingen voor de komende jaren slechts aarzelend optimistisch zijn. De resulterende overcapaciteit zal leiden tot grote economische en sociale problemen; die zich gaan voordoen op de Eerste Maasvlakte."

"Dit is geheel in tegenstelling tot de afspraken die Rijk en Gemeente hebben gemaakt ten tijde van de besluitvorming rond de Tweede Maasvlakte. Deze nieuwe Maasvlakte zou worden aangelegd om te voldoen aan de toekomstige vraag naar ruimte en voor nieuw volume."

ECT beraadt zich op te nemen vervolgstappen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions