Clicky


CNV: Veel onzekerheid voor Philips personeel de komende jaren

CNV: Veel onzekerheid voor Philips personeel de komende jaren
24-09-2014 09:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - "Het besluit van Philips om zich op te splitsen in twee afzonderlijke bedrijven, staat de komende jaren garant voor veel onzekerheid bij de werknemers", zegt Arjan Huizinga, bestuurder bij CNV Vakmensen.

"In 2016 moet de splitsing juridisch een feit zijn. Tot die tijd zijn er nog honderden vragen waarop nu nog niemand een antwoord heeft. Slechts een handjevol mensen was van dit plan op de hoogte, dus iedereen binnen Philips, van hoog tot laag, vraagt zich nu af welke impact dit ingrijpende besluit zal hebben."

Huizinga verwacht dat de komende maanden de mist langzaam zal optrekken en dat 2015 "een kanteljaar" wordt. "Dat is de enige zekerheid die we op dit moment hebben. Langzamerhand zal duidelijk worden wat de gevolgen zijn. Maar uiteindelijk blijven gevolgen voor de werkgelegenheid niet uit, vrees ik. Alle zekerheden die werknemers bij Philips dachten te hebben, zijn vanmorgen omgebogen in onzekerheden."

Consequenties

De CNV-bestuurder verwacht met name consequenties voor de middenlagen en voor de bedrijfsonderdelen die voor Philips als geheel werken. "Denk bijvoorbeeld aan de werknemers die nu werken in de research, it en hr. Voor welk bedrijf werken ze straks - als ze nog werk hebben? Voor de afzonderlijke productievestigingen verwacht ik niet direct ingrijpende veranderingen."

Bij Philips werken in Nederland ongeveer 13.000 werknemers.