Clicky

 
Transport Online - Foto impressie van IAA 2014 in Hannover [+fotoserie]

Foto impressie van IAA 2014 in Hannover

Foto impressie van IAA 2014 in Hannover [+fotoserie]
23-09-2014 20:29 | IAA Nutzfahrzeuge Hannover | auteur De Redactie

HANNOVER - Vandaag was de eerste van twee persdagen op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover. Donderdag 25 september aanstaande opent de  IAA haar deuren voor het publiek voor de 65e keer; de beurs duurt tot en met 2 oktober. Meer dan 2.000 bedrijven tonen op de beurs hun produkten. Transport Online nam op deze eerste persdag alvast een kijkje op deze grote beurs en onze fotograaf maakte voor u een prachtige fotoserie.

Met name de grote Duitse merken als Mercedes Benz en MAN-VW halen alles uit de kast op hun "thuisbeurs".  Ze huren beiden complete hallen af en laten een grote variëteit aan voertuigen zien.

Zo staan op de stand van Mercedes onder andere exoten uit India en een oogverblindende Western Star die een rol speelt in de film Transformers. Bij MAN zijn onder andere VW trucks te zien die in Zuid Amerika verkocht worden.

Bij de zware voertuigen zijn thema's als alternatieve brandstoffen, gewichts- en brandstofbesparing nog steeds aktueel.

Verder valt op dat de opmars van de Chinezen doorgaat; er zijn nu stands van de truckfabrikanten Dongfeng en CAMC. Een andere zware truck is er te zien van Hyundai. Ook in één van de hallen met componenten pakken de Chinizen groot uit.

Naast de grote fabrikanten van zware trucks zijn alle bestelwagenmerken vertegenwoordigd; de Duitse merken zoals Ford, Opel en VW tonen alle mogelijke varianten bestelwagens; alleen op de stand van VW al staat een hele rij hulpverleningswagens.

Een groot deel van het beursoppervlak wordt in gebruik genomen door de trailer- en carrosseriebouwers. Hier komen we diverse Nederlandse bedrijven tegen. Opvallend is een nieuwe SL-air dieplader op de stand van Broshuis: de 4 assige semidieplader met onafhankelijke luchtvering heeft een laadvermogen van 60 ton. Met dit ontwerp deed Broshuis een gooi naar de prijs Trailer Innovation 2015.

Vanavond wordt een spannende avond; dan wordt namelijk de winnaar van de Truck of the year 2015 bekend gemaakt.


Auteur: Leonard Looijenga

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden