Transport Online - Nederland staat stil bij tiende sterfdag André Hazes

Nederland staat stil bij tiende sterfdag André Hazes

Nederland staat stil bij tiende sterfdag André Hazes
23-09-2014 09:39 | Showbizz | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Op allerlei plekken wordt dinsdag stilgestaan bij de dood van André Hazes. De Amsterdamse volkszanger overleed precies tien jaar geleden op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Zo worden bloemen neergelegd bij zijn standbeeld op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt en is op radiozender Sterren.nl een Hazes Top 50 te horen.

Dat de zanger een onuitwisbare indruk op veel mensen heeft gemaakt, was tien jaar geleden al merkbaar tijdens zijn afscheid. Vier dagen na zijn overlijden werd Hazes door bijna vijftigduizend fans en belangstellenden herdacht in de Amsterdam Arena. Tijdens de ceremonie, die op tv door ongeveer zes miljoen mensen werd bekeken, hielden onder anderen voormalig burgemeester Job Cohen, Johan Cruijff en André Hazes junior een toespraak.

Ook postuum weet Hazes nog steeds hits te scoren. Zo werd Zij Gelooft in Mij een nummer 1-hit en wisten ook de liedjes Vaag en Stil opnieuw de hitlijsten binnen te dringen. Eerder deze maand verscheen nog een box met alle 26 officiële albums van de zanger. Van de collectie zijn duizend exemplaren gemaakt.

Vorig jaar werd voor het eerst de concertreeks Holland Zingt Hazes georganiseerd in de Amsterdamse Ziggo Dome. Artiesten als Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Danny de Munk brachten tijdens de shows zijn hits ten gehore. Ook Hazes' kinderen André en Roxeanne traden op. De reeks kreeg dit jaar een vervolg en vindt ook volgend jaar plaats.

Niet alleen de muziek van de volkszanger krijgt nog voldoende aandacht. De musical Hij Gelooft in Mij, die in januari stopt, trekt al ruim twee jaar volle zalen in het Amsterdamse Delamar Theater. Het turbulente leven van de zanger wordt daarnaast verteld in de film Bloed, Zweet & Tranen, die volgend voorjaar in de bioscoop moet verschijnen. SBS ging in een gelijknamige talentenjacht op zoek naar de nieuwe André Hazes. Van de show, waarin ook de kinderen van Hazes te zien waren, komt ook een tweede reeks.

Hazes' weduwe Rachel en hun twee kinderen eerden de volkszanger met versieringen op hun lichaam. Zij lieten, net als een paar vrienden van Hazes, tatoeages zetten waarin de inkt met de as van de zanger werd vermengd. Een jaar na zijn dood werd een deel van zijn as met tien vuurpijlen de lucht ingeschoten vanaf het strand van Hoek van Holland. Hazes jr. liet eerder dit jaar ook een deel uit de tekst van zijn vaders nummer Ik Leef M'n Eigen Leven vereeuwigen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions