Componist Erik van der Wurff (69) overleden

Componist Erik van der Wurff (69) overleden
23-09-2014 09:30 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Componist Erik van der Wurff is maandagavond op 69-jarige leeftijd overleden. Dat laat Herman van Veen, met wie de muzikant jaren samenwerkte, maandagochtend weten op zijn website. Van der Wurff stierf aan de gevolgen van kanker en was al geruime tijd ziek.

De componist leerde Van Veen kennen op het Utrechtse conservatorium. "52 jaar waarin ik zijn zanger was en hij mijn pianist. 52 jaar zongen we voor onze vaders, onze moeders. Als liefde zo veel jaar kan duren", dicht de zanger over zijn goede vriend.

Naast Van Veen begeleidde hij ook geregeld Simone Kleinsma, Vera Mann, Gerard Cox en Robert Long op de piano. Ook speelde Van der Wurff, die drie albums uitbracht, soloconcerten met zijn eigen werk.

Van der Wurff schreef ook muziek voor musicals, televisie en theater. Hij was verantwoordelijk voor de soundtrack van films als Ciske de Rat en Van de Koele Meren des Doods. De muzikant kreeg voor zijn werk meerdere prijzen. Zo ontving hij onder meer een Edison, een Gouden Harp en de Gouden Notekraker. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden