Clicky


Air France zet Transavia-plannen in ijskast

Air France zet Transavia-plannen in ijskast
22-09-2014 12:10 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM schort de plannen om dochterbedrijf Transavia uit te breiden tijdelijk op. Die toezegging heeft topman Alexandre de Juniac gedaan aan de Franse pilotenvakbond SNPL, zo meldt het bedrijf maandag. Het optuigen van Transavia - de reden van de aanhoudende acties van Air France-piloten - wordt uitgesteld tot december.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij wil de komende maanden in gesprek gaan met de vakbonden voor piloten van zowel Air France als KLM. Het bedrijf hoopt de verkeersvliegers zo meer duidelijkheid te bieden over de plannen met Transavia. Het is vooralsnog onduidelijk of de aangekondigde stakingen bij Air France daarmee van de baan zijn.

De piloten van het Franse luchtvaartbedrijf voeren inmiddels meer dan een week actie, omdat ze vrezen voor hun arbeidsvoorwaarden. Naast het uitbreiden van Transavia heeft Air France-KLM tevens aangekondigd te willen bezuinigen. De piloten vrezen daarom dat ze bij de budgetvlieger aan het werk moeten, waar de arbeidsvoorwaarden minder gunstig zijn dan bij Air France.

De stakingen bij het Franse bedrijfsonderdeel kosten volgens De Juniac dagelijks zo'n twintig miljoen euro. Deze schade heeft volgens de topman directe gevolgen voor de operationele winst over het gehele jaar. Zodra de stakingen zijn afgelopen komt het concern daarom met een nieuwe winstverwachting. (Novum)

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ