Transport Online - Zetelwinst voor VVD door Prinsjesdag

Zetelwinst voor VVD door Prinsjesdag

Zetelwinst voor VVD door Prinsjesdag
21-09-2014 10:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De VVD heeft in de week van Prinsjesdag goede zaken gedaan in de zetelpeiling van Maurice de Hond. De partij wint er drie zetels bij en is met dertig zetels veruit de grootste. De SP is de grote verliezer. De partij levert drie zetels in en houdt er zeventien over. Dat komt vooral doordat frontman Emile Roemer geen goede beurt maakte bij de algemene beschouwingen.

Premier Mark Rutte (VVD) deed het volgens de ondervraagden juist wel goed bij de algemene beschouwingen. 36 procent van de kiezers vindt dat hij zich daarbij positief heeft onderscheiden. D66-leider Alexander Pechtold volgt met 25 procent van de stemmen en Wilders staat met vijftien procent op plek drie.

In de zetelpeiling is er deze week ook winst voor de PvdA. De coalitiepartij krijgt er een zetel bij, om uit te komen op twaalf zetels. Ook GroenLinks en 50Plus boeken een zetel winst. De PVV, het CDA en D66 leveren elk een zetel in.

De Hond vroeg verder naar het oordeel van de kiezer over de Miljoenennota. De kiezers van D66 zijn het meest positief en de kiezers van PVV en SP met meest negatief.

De opiniepeiler concludeert uit zijn bevindingen dat de positie van de VVD en premier Rutte sterker wordt. Dat blijkt ook het percentage kiezers dat hoopt dat het kabinet de rit uitzit. Dat is momenteel 45, tegenover 32 procent vorig jaar. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions