Wateroverlast door zware buien

Wateroverlast door zware buien
20-09-2014 16:13 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Lokale buien zorgen op sommige plekken in Nederland voor wateroverlast. In de loop van de middag ontstaan op nog meer plekken dergelijke zware buien, verwacht Meteogroup.

Bij Maarn viel zo'n 25 tot 35 millimeter regen, terwijl het enkele kilometers verderop nagenoeg droog bleef. Ook op andere plekken in het zuidoosten van Brabant, het zuiden en noorden van Limburg, op de Veluwe, in de Achterhoek, in Twente en het gebied rond de randmeren tussen Flevoland en Gelderland hebben zich pittige buien voorgedaan.

De komende uren kunnen vooral in het midden en oosten van het land zware buien ontstaan. In het begin van de avond kan het in het binnenland eveneens nog behoorlijk nat worden, maar in de loop van de avond lossen de buien grotendeels op.

De buien trekken maar traag over. Daardoor kan lokaal tientallen millimeters regen in korte tijd vallen. Bij de buien zijn naast onweer ook hagel en windstoten mogelijk.

Buien kunnen momenteel fors uitpakken, doordat de atmosfeer onstabiel is. Hogerop in de atmosfeer waait het niet hard, waardoor de buien maar langzaam overtrekken. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden