Clicky


AZ mag nog geen nieuwe trainer aanstellen

AZ mag nog geen nieuwe trainer aanstellen
20-09-2014 10:54 | Sport | auteur De Redactie

ALKMAAR - AZ kan geen nieuwe coach aanstellen zolang de zaak rond Alex Pastoor niet is afgehandeld. Dat zegt directeur Louis Everard van de vakbond VVCS zaterdag in De Telegraaf. Hij heeft bij de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) aan de bel getrokken over de gang van zaken rond het vertrek van Pastoor, die na rijp beraad als afgezet hoofdtrainer wordt beschouwd.

"En daarom is de positie met terugwerkende kracht alsnog besmet verklaard", stelt Everard. Pastoor kwam afgelopen zomer als assistent van Marco van Basten naar AZ. Toen Van Basten bekendmaakte vanwege stress en hartkloppingen een stap terug te doen, werd Pastoor meteen naar voren geschoven als zijn opvolger.

"Dan is het een shock, verbijsterend en onbegrijpelijk om te zien, dat dat binnen een paar dagen 180 graden de andere kant op is gedraaid", reageert Pastoor in de krant. In het tv-programma Voetbal International sprak technisch directeur Earnest Stewart vrijdag van een integriteitskwestie. Hij verdenkt Pastoor ervan te hebben gelekt naar de media.

John van den Brom is de beoogde nieuwe coach van AZ, maar hij zal nog even geduld moeten hebben. Everard en Wil van Megen van de VVCS, die Pastoor bijstaan, denken juridisch sterk te staan. (Novum)