Transport Online - Sarens in conflict met Vereniging Verticaal Transport

Sarens in conflict met Vereniging Verticaal Transport

Sarens in conflict met Vereniging Verticaal Transport
19-09-2014 16:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Marcel van der Voort

DORDRECHT/CULEMBORG - Kraanverhuurder Sarens Nederland BV in Dordrecht heeft problemen gekregen met Vereniging Verticaal Transport (VVT) in Culemborg. De reden zijn gemaakte afspraken met FNV Bondgenoten waarbij VVT niet is betrokken. Door de kwestie is Leon Smit van Sarens per direct uit de cao-commissie van VVT gestapt.

“Ik ben zelf uit die commissie gestapt. Wij zijn nog wel lid van de vereniging, maar bekijken onze opties. Dat hebben we in beraad”, meldt Smit vrijdagmiddag aan de nieuwsredactie van Transport Online. Het lidmaatschap opzeggen is één van de opties.

Overleggen

Smit: “Ik heb met de voorzitter van de VVT gesproken. Hij vertelde mij dat een aantal leden van de commissieleden heeft gezegd dat ik eerst had moeten overleggen voordat ik afspraken met de vakbond zou maken. Misschien hebben ze wel een stukje gelijk. Maar er is ook gezegd dat ik niet in die commissie thuis hoor. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en ben opgestapt.”

“Ik ben tien jaar lid geweest van die commissie. En ik vind dat ze mij op hun beurt hadden moeten uitnodigen voor overleg als ze het niet eens zijn met mijn handelen.”

Afspraken

Bestuurder Frank Pavias van FNV Bondgenoten vertelt desgevraagd welke afspraken de vakbond met Sarens heeft gemaakt. “Wij hebben drie procent loonsverhoging afgesproken totdat er een nieuwe cao is. Sarens wil dat wij weer gaan praten over een Winter-Tijd-voor-Tijdregeling. Die bestaat niet meer omdat de cao is afgelopen.

Voorzitter onbereikbaar

Er is geprobeerd om een reactie te krijgen van voorzitter T. Kroes van de VVT. Bij het kantoor in Culemborg wordt duidelijk dat hij onbereikbaar is voor commentaar.

De Sarens Group is een internationaal actief familiebedrijf. Het hoofdkantoor is in het Belgische Wolvertem Bij de onderneming werken verspreid over 60 landen zo’n 3800 mensen.

Sarens biedt naast regulier kraanverhuur totaaloplossingen aan op het gebied van horizontaal en verticaal transport.

De eerdere afspraken:

De eerdere afspraken vindt u hier!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen