Clicky

 
Transport Online - IATA accreditatie en E-Erkenning voor PMT

IATA accreditatie en E-Erkenning voor PMT

IATA accreditatie en E-Erkenning voor PMT
19-09-2014 13:45 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SCHIPHOL - PMT heeft de accreditatie IATA Training School ontvangen voor haar opleiding Gevaarlijke Stoffen en is hierdoor erkend als bekwaam internationaal opleidingsinstituut. Daarnaast heeft PMT een E-erkenning verkregen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Als IATA Training School hebben deelnemers aan de opleiding Gevaarlijke Stoffen het voordeel te beschikken over een wereldwijd erkend diploma. Daarbij kan, bij een score van 80% of meer, tegen een kleine vergoeding, de deelnemer geregistreerd worden bij IATA en krijgt men een certificaat met een uniek IATA-nummer. Tevens bij deelname aan de cursus Basis of Herhaling Luchtvervoer Gevaarlijke Stoffen en/of Luchtvervoer Radioactieve Stoffen bij PMT kan het IATA DGR boek erbij worden besteld.

“We zijn ontzettend trots met de accreditatie”, vertelt Jan van Aalderen, directeur van PMT. “Hiermee kunnen we onze cursisten nog beter van dienst zijn; dat is voor ons eigenlijk het allerbelangrijkst.”

Met de E-erkenning mag PMT de verantwoordelijkheid van de originele afzender overnemen om gevaarlijke stoffen gereed te maken voor transport door de lucht (verpakken, documenteren en controleren). Door deze E-erkenning kunnen bedrijven bij PMT terecht voor volledige dienstverlening. Controle, advies, opleidingen, screening en verpakken en documenteren en opslag van gevaarlijke stoffen voor transport. Alles onder een dak, professioneel en efficiënt.

Sinds 2003 is PMT actief op het gebied van (internationale) vrachtcontrole. Aan de vestiging op de Anchoragelaan wordt de veiligheid van vracht door controleurs onderzocht door middel van x-ray, speurhonden en luchtsporenonderzoek. Ook controle op locatie bij de klant is mogelijk. PMT geeft daarnaast trainingen aan bedrijven, die vervolgens zelfstandig hun luchtvracht op veiligheid kunnen en mogen controleren. PMT is een door het Ministerie van Justitie erkend beveiligingsbedrijf (ND 2061).

IATA of International Air Transport Association is een internationale handelsorganisatie die als aanspreekpunt en vertegenwoordiger dient voor ruim 240 luchtvaartmaatschappijen in 118 landen. IATA zorgt voor veilige, betrouwbare luchtvaartdiensten en economische voordelen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions