Spar en Regiobank testen pinautomaat in dorp

Spar en Regiobank testen pinautomaat in dorp
19-09-2014 10:22 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Supermarkt Spar en Regiobank gaan samenwerken om de beschikbaarheid van contant geld in krimpgebieden te verbeteren. Regiobank laat als proef eerst in vijf supermarkten een serviceloket opzetten en een pinautomaat installeren. Daarna wil de bank het project uitbreiden. De servicebalie is minstens een dagdeel per week bemand.

Mensen willen hun financiële zaken graag dicht bij huis regelen, denken de twee partijen. Ook is een pinautomaat belangrijk voor de lokale economie, omdat het geld vaak dicht bij huis wordt uitgegeven, zeggen Spar en Regiobank.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zei onlangs banken niet te willen verplichten om elke vijf kilometer een pinautomaat neer te zetten. Wel riep hij de banken op meer te doen om de 'witte vlekken' tegen te gaan. Dit najaar moet een proef van start gaan waarin banken samenwerken op dit vlak.

Nederland telt ongeveer vijfhonderd Spar-winkels en 530 Regiobank-vestigingen, veelal in dorpen. De overheid werkt sinds vorig jaar samen met Spar om de voorzieningen in krimpgebieden op peil te houden. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden