Clicky

 
Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 21 - 2]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 21 2]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 21 - 2]
19-09-2014 10:07 | Transport | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?' Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Deze maand staat de Tatra T148 centraal. Twee weken geleden vroegen wij u naar uw ervaringen en anekdotes met deze Tatra. Dit leverde vele leuke reacties op: Martien Janssen reageerde: "De afgebeelde vrachtwagen was van ons, we hadden er verschillende van rijden."

Martien stuurde ons een aantal scans uit het familie album waarvan we er enkele plaatsen. Het bedrijf van Janssen bestaat trouwens nog steeds, vandaag de dag onder de naam AVG in Heijen.

Ook Kees van den Hoven herkende de wagen op de foto: "Deze Tatra was van Janssen Gennep. Heb er als kind vaak ingezeten als ze voor Huberts wegenbouw asfalt aan het rijden waren. Deze auto's werden speciaal ingehuurd voor slechte zandbanen, ze gingen erdoor alsof het tanks waren en met een geluid waar je bang van werd", aldus Kees.

De terrein eigenschappen van de Tatra hebben indruk gemaakt: Gerrit-Jan de Bruin: "Een zandbaan heeft een spoor, een Tatra gaat er altijd door en blijft gaan waar anderen blijven staan. Het was een van de weinige wagens waar je koffie in het midden bleef staan."

Ook Robert Filippo bewaart goede herinneringen aan de Tatra: "Ik heb met zo'n auto nog bij Frans Swartouw in Rotterdam met kolen en erts de bulten daar opgereden. Het was de enige auto die helemaal boven kon komen, een grandioze auto."

Vanuit België reageerde Bart, hij heeft recent de huidige generatie Tatra mogen testen met een cabine en motor van Daf. Ook Bart roemt de terreineigenschappen: "Ik ken(de) iemand die de oude Tatra reed, omdat deze gebruikt werd voor zeer zwaar werk, maar dan later werd vervangen door een Volvo dumper. Deze Tatra deed niet veel kilometers, maar reed met zware afvalcontainers een zeer steile helling. En dit dag in en dag uit in Antwerpen (De hoge maai)."

Maarten Broer stuurde ons enkele foto's van Tatra brandweerauto's gemaakt tijdens z'n vakantie in Tjechië. Maarten: "Bij ons in de buurt, in Alblasserdam, reed Zand- en Grindhandel W. F. de Jong met Tatra vrachtwagens. Inderdaad met van die hele schuine wielen eronder". De Jong was overigens lange tijd een trouwe Tatra rijder en kocht in 2006 nog een nieuwe.

Foto's

 • Scania Vabis
  Scania Vabis
 • ITS
  ITS
 • Mourik
  Mourik
 • Mourik Services
  Mourik Services

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions