Clicky


Albert Heijn en Norbert Dentressangle tekenen contract voor nieuw verscentrum

Albert Heijn en Norbert Dentressangle tekenen contract voor nieuw verscentrum
18-09-2014 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - De bouw van een nieuw verscentrum voor Albert Heijn op bedrijvenpark Het Klooster gaat in oktober van start. Woensdag 17 september tekenden de betrokken partijen de koopovereenkomst. Logistiek dienstverlener Norbert Dentressangle (ND) wordt verantwoordelijk voor het nieuwe verscentrum.

Vanaf de tweede helft van 2015 voorziet het verscentrum in Nieuwegein ruim 900 Albert Heijn-winkels in Nederland en België van verse producten. Eerder maakte Albert Heijn bekend de logistieke keten van een groot aantal versproducten te willen versnellen. Albert Heijn en ND kondigde in april de bouw van een groot ‘shared fresh center’ aan, centraal in het land gevestigd in Nieuwegein.

Algemeen directeur van ND, Mauro Ungheretti: "ND heeft de keuze gemaakt voor locatie Het Klooster, omdat deze erg geschikt is voor het uitvoeren van de beoogde logistieke activiteiten voor Albert Heijn en haar leveranciers. De locatie is centraal gelegen en ligt direct aan de snelweg en beschikt bovendien over een grote kavel waar voldoende hoogbouw neergezet mag worden."

Verscentrum van 30.000 m2

Logistiek vastgoedontwikkelaar Borghese Logistics tekende voor de aankoop van het perceel bouwgrond van 62.100 m2 voor de realisatie van het verscentrum van 30.000 m2 voor Albert Heijn. Het idee achter het verscentrum is dat leveranciers hun producten direct na productie naar het ‘shared fresh center’ brengen. Dit biedt als voordeel dat minder voorraad nodig is, dat het aantal transportbewegingen verminderd wordt en versproducten sneller in de winkels liggen. Bij het nieuwe verscentrum komen enkele honderden arbeidsplaatsen.

Tweede grote A-merk

"Nieuwegein is trots op de keuze van Albert Heijn/ND voor een innovatief versdistributiecentrum op Het Klooster. Het onderstreept het belang van Het Klooster als uitvalsbasis voor onder andere nationale logistiek. Na V&D is Albert Heijn met ND het tweede grote A-merk dat voor Nieuwegein kiest. Nieuwegein ziet het als positieve economische stimulans met vliegwieleffect naar werkgelegenheid en mogelijke nieuwe vestigers op Het Klooster", aldus wethouder Johan Gadella van onder andere Economische Zaken.

Bedrijvenpark Het Klooster Bedrijvenpark Het Klooster ligt op een interessante locatie met een goede bereikbaarheid, omgeven door groen en water. Duurzaamheid, hoogwaardige kwaliteit en aandacht voor de cultuurhistorische omgeving zijn kernbegrippen bij de ontwikkeling van dit gebied. Het bedrijvenpark is gelegen in de driehoek van de autosnelwegen A2, A12 en A27. Er is ruimte voor allerlei soorten bedrijven, variërend van kleinschalige ambachtelijke vestigingen tot grote distributie-, transport- of logistieke ondernemingen.