Clicky


'Meerdere kopers geïnteresseerd in Talpa'

'Meerdere kopers geïnteresseerd in Talpa'
18-09-2014 10:44 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Mediabedrijf Talpa wisselt mogelijk van eigenaar. Bij financieel adviseur Bank of America Merrill Lynch hebben zich een aantal potentiële kopers gemeld die Talpa van John de Mol zouden willen overnemen. Dat meldt Het Financieele Dagblad donderdag. Talpa heeft bevestigd dat er interesse is.

Betrokkenen meldden aan de zakenkrant dat de verkoop zeker tussen de zeshonderd en zevenhonderd miljoen euro op kan leveren. Vorig jaar legde het bedrijf nog een bod van het Britse Shine van 450 miljoen euro naast zich neer.

Talpa hoopt eigenlijk op een opbrengst van meer dan een miljard euro, maar dan moet de winst van het bedrijf eerst verder worden opgevoerd. Talpa heeft dan ook geen haast met de verkoop. Het bedrijf richt zich steeds meer op de snel groeiende Chinese markt om de winstgevendheid te vergroten.

Welke partijen gecharmeerd zijn van het productiebedrijf achter onder meer The Voice en Utopia, wil Talpa niet kwijt. Volgens het FD zijn Fre Mantle en 21st Century Fox, het entertainmentconcern van mediamagnaat Rupert Murdoch, logische kandidaten.

Talpa is voor een derde eigenaar van SBS Nederland. SBS staat in de belangstelling van het Amerikaanse Discovery. Dat concern zou achthonderd miljoen euro overhebben voor SBS. (Novum)