Transport Online - Koning: 'Conflicten mogen niet overslaan naar onze straten'

Koning: 'Conflicten mogen niet overslaan naar onze straten'

Koning: 'Conflicten mogen niet overslaan naar onze straten'
16-09-2014 13:53 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - De spanningen op het wereldtoneel stellen de veerkracht van de Nederlandse samenleving en economie op de proef en mogen niet overslaan naar de Nederlandse straten. Dat zei koning Willem-Alexander dinsdag tijdens het uitspreken van de troontrede in de Ridderzaal in Den Haag.

De ramp met vlucht MH17, de situatie in Oekraïne en het Midden-Oosten maken duidelijk dat 'alles met alles' samenhangt. "Conflicten die zich vele duizenden kilometers verderop afspelen roepen in ons land emoties op", zei Willem-Alexander. "De situatie in Noord-Irak, Syrië en Gaza leidt in ons land tot spanningen en tot gevoelens van onmacht en onveiligheid. De haat die elders in de wereld mensen in het verderf stort mag niet overslaan naar onze straten."

"Om daar tegenwicht aan te bieden zijn een vaste koers en duidelijke keuzes nodig. De regering is dankbaar dat hiervoor maatschappelijk en politiek draagvlak bestaat." Het staatshoofd zei dat de regering pal voor de grondwet staat en ingrijpt als de grenzen worden overtreden. "Haatzaaien, dreigen met geweld of discriminatie van bevolkingsgroepen zal onder geen enkele omstandigheid worden getolereerd. Iedere inwoner moet zich veilig en beschermd weten. Iedere inwoners van ons land moet zich vrij voelen om uit te komen voor zijn of haar geloof, geaardheid en levensovertuiging." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions