Clicky


Heineken wijst overnamebod SABMiller af

Heineken wijst overnamebod SABMiller af
15-09-2014 09:36 | Algemeen | auteur De Redactie

 AMSTERDAM - Heineken heeft het overnamebod van bierbrouwer SABMiller afgewezen. Dat meldt het bedrijf maandag. De Amsterdamse brouwer heeft het bod besproken met de familie Heineken, maar die heeft laten weten niets te zien in een overname.

"Het is de intentie van de familie om de identiteit en het erfgoed van Heineken als onafhankelijk bedrijf te behouden", klinkt het in de persverklaring. "De familie en het management van Heineken hebben er vertrouwen in dat het bedrijf nog verder kan groeien en in waarde zal stijgen."

Heineken laat verder weten geen nadere informatie over de berichtgeving te willen geven. Persbureau Bloomberg meldde zondag op basis van bronnen het overnamebod. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse bierproducent SABMiller zou zich met de overname willen beschermen tegen een mogelijk bod van Anheuser-Busch Inbev.

Het Belgische Anheuser-Busch Inbev is met merken als Budweiser en Corona het grootste bierbedrijf ter wereld, gevolgd door SABMiller, dat onder meer Grolsch en Foster's bezit. Heineken is de mondiale nummer drie. (Novum)