Transport Online - FNV Bondgenoten peilt mening UPS'ers

FNV Bondgenoten peilt mening UPS'ers

FNV Bondgenoten peilt mening UPS'ers
10-04-2012 17:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
FNV Bondgenoten organiseert in april en mei een aantal bijeenkomsten voor en met werknemers van UPS. Aanleiding is de overname van TNT Express door de Amerikaanse pakketbezorger.

Reinier Stroo, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Voor de werknemers van zowel TNT Express als UPS zijn nog veel zaken onduidelijk. Denk aan baanbehoud, cao, pensioen en de wijze waarop het bedrijf wil omgaan met uitbesteding. Daarover is in de deal tussen UPS en TNT Express nauwelijks iets afgesproken."

Bij UPS-werknemers bestaat volgens Stroo ten onrechte het gevoel dat verlies van banen hen niet zal treffen. Zij zijn immers de bovenliggende partij. "Dat gevoel klopt niet, als je het fusiecontract leest. In dat contract staat voor geen van de werknemers (TNT noch UPS) iets over 'geen gedwongen ontslagen'. Wel staat er dat bij eventuele boventalligheid en bij het aannemen van nieuw personeel mensen gelijk worden beoordeeld, ongeacht een verleden bij TNT of UPS. Dat laatste is mooi en eerlijk, maar zegt niets over behoud van bijvoorbeeld werkgelegenheid."

Onzekerheid troef, dus. Ook voor UPS-ers. Die onzekerheid wil FNV Bondgenoten zoveel mogelijk wegnemen. Stroo: "Die duidelijkheid zullen we zelf moeten eisen en afdwingen. Daarom willen we als vakbond weten wat de werknemers van UPS belangrijk vinden en nodigen we iedereen - leden en niet-leden - uit naar de bijeenkomsten te komen."

Bij United Parcel Service (UPS) werken in Nederland in de pakketdiensten bijna 1000 mensen. Er zijn vestigingen in Drachten, Amsterdam, Eindhoven, Schiedam, Apeldoorn, Utrecht en een administratieafdeling in Hoofddorp.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions