Clicky


Deel onderdelenverkoop Ballast Nedam afgeketst

Deel onderdelenverkoop Ballast Nedam afgeketst
12-09-2014 10:01 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ballast Nedam heeft geen overeenstemming bereikt met investeringsmaatschappij H2 Equity Partners over de verkoop van drie bedrijfsonderdelen. Het beursgenoteerde bouwbedrijf gaat daarom op zoek naar nieuwe partners voor Rademakers Gieterij, TBS Soest en Recycling Maatschappij Feniks. Voor twee andere onderdelen slaagde de verkoop wel.

Het bouwbedrijf kondigde op 7 juli met H2 in gesprek te zijn over de verkoop van de gieterij, de putdekselmaker en de recyclingmaatschappij. De verkoop zou dertig miljoen euro hebben opgeleverd. Wat de reden is dat de verkoop nu toch niet doorgaat, maakte het bouwbedrijf niet bekend.

De op 25 juli aangekondigde verkoop van de ontwikkelaars van duurzame tankstations CNG Net en LNG24 aan kapitaalverstrekker Bencis slaagde wel. Ballast Nedam ontvangt daarvoor 26,5 miljoen euro. De boekwinst is ruim vijf miljoen euro. Met de verkoop heeft Ballast Nedam de nichemarkt voor alternatieve brandstoffen verlaten.

De verkoop maakt deel uit van de voor de zomer aangekondigde herstructurering van het bouwbedrijf. Die acht Ballast Nedam noodzakelijk vanwege de lage winsten en de aanhoudend moeilijke bouwmarkt.

De topman van Ballast Erik van der Noordaa stelde donderdag in De Telegraaf dat er een consolidatiegolf op komst is van beursgenoteerde bouwondernemingen. Of Ballast Nedam zelf ook een overnameprooi is, wilde hij niet zeggen. Hij kondigde wel aan dat zijn bedrijf veel selectiever zal worden. "En daar wordt het bedrijf kleiner van." (Novum)