Clicky


FNV Bondgenoten wint rechtszaak tegen Heijboer Transport

FNV Bondgenoten wint rechtszaak tegen Heijboer Transport
11-09-2014 19:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ETTEN-LEUR - Heijboer Transport heeft in strijd gehandeld met de Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. Dat heeft de kantonrechter in Bergen op Zoom op 3 september beslist in een rechtszaak die FNV Bondgenoten had aangespannen.

Volgens de cao betaalde het transportbedrijf uit Etten-Leur zijn werknemers in de afgelopen jaren stelselmatig te weinig loon uit. De Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg is van toepassing op de arbeidsovereenkomsten van alle 135 werknemers die bij Heijboer in dienst zijn. 

De rechtbank veroordeelde Heijboer tot naleving van de cao met terugwerkende kracht vanaf 1 december 2012. Dat betekent dat Heijboer het bedrag dat zijn werknemers de afgelopen twee jaar te weinig hebben ontvangen, alsnog moet uitbetalen. Bovendien moet het bedrijf FNV Bondgenoten een schadevergoeding van 18.500 euro betalen.

Kirsten Zwakman, medewerker van Stichting VNB, het nalevingsorgaan van de vakbond dat de overtredingen van Heijboer tegen de cao aan de kaak stelde: “Dit is een uiterst belangrijke uitspraak. Al jaren vechten de ondernemingsraad en de verschillende werknemers van Heijboer ervoor om te krijgen waar zij recht op hebben. Als de rechter ons dan in het gelijk stelt, voelt dat echt als gerechtigheid.”