Clicky


Brand Amercentrale geblust

Brand Amercentrale geblust
11-09-2014 13:42 | Binnenland | auteur De Redactie

GEERTRUIDENBERG - De brand in de Amercentrale in het Noord-Brabantse Geertruidenberg is geblust. De bedrijfsbrandweer houdt de zaak nog wel in de gaten. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant donderdag.

De brandweer is donderdag even voor 07.00 uur vertrokken, meldt de woordvoerder. De hele nacht is doorgewerkt om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden. Alle werknemers zijn 'gewoon' weer aan de slag gegaan.

De politie is belast met het onderzoek naar de explosie die zich woensdag voordeed in de energiecentrale van Essent. Vier biomassasilo's raakten daarbij beschadigd. Even was sprake van een onderzoek van de Raad voor de Veiligheid, maar volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio is daar geen sprake van.

Essent zegt nog geen idee te hebben wat de schade is en hoe lang het duurt voordat de centrale gerepareerd is. "Op dit moment loopt dat onderzoek nog." De centrale loopt op kolen, omdat door de explosie voorlopig geen hout meer kan worden verbrand om energie op te wekken.

Burgemeester van Geertruidenberg Willemijn van Hees (VVD) zegt in een reactie de situatie goed te volgen. De gemeente doet echter geen onderzoek. "Dat is niet onze rol. Die taak is weggelegd voor de provincie." (Novum)