Transport Online - Omzet transport voor vierde jaar op rij in de plus

Omzet transport voor vierde jaar op rij in de plus

Omzet transport voor vierde jaar op rij in de plus
11-09-2014 09:46 | Financieel | auteur De Redactie

DEN HAAG - De transportsector heeft in het tweede kwartaal van 2014 bijna 2 procent meer omzet gedraaid dan een jaar geleden. De omzet stijgt al vier jaar lang op rij. De totale omzet ligt nog wel ruim 2 procent lager dan in het tweede kwartaal van het topjaar 2008. De transportondernemers zijn positief gestemd over de komende maanden. Dat blijkt uit cijfers van het cbs.

De goederenvervoertakken laten allen een positieve omzetontwikkeling zien. In het wegvervoer heeft de toegenomen bedrijvigheid geleid tot een omzetstijging van bijna 4 procent. Bij de verhuizers leidde de verbetering van de woningmarkt tot een nog iets grotere omzettoename. In de binnenvaart stegen de opbrengsten met bijna 2,5 procent. De grootste stijgers in de transportsector waren de overslag- en koeriersbedrijven:  zij noteerden dit kwartaal ongeveer 8 procent meer omzet.

Omzetontwikkeling transport 2e kwartaal 2014

Expediteurs in de min

De expediteurs kunnen de toegenomen bedrijvigheid in het goederenvervoer niet omzetten in meer opbrengsten. De omzet daalde met bijna 3 procent. Onder meer met het oog op kostenbesparingen regelen bedrijven meer zelf en er wordt dus minder uitbesteed aan de expediteurs.

Optimisme over vooruitzichten, faillissementen stabiel

Het aantal uitgesproken faillissementen is nagenoeg gelijk aan die in dezelfde periode vorig jaar en wijkt weinig af van die in het eerste kwartaal. De meeste sectoren in het transport zien, op een enkele uitzondering na, het komende kwartaal met vertrouwen tegemoet.

Uitgesproken faillissementen

Gemiddeld wordt verwacht dat de omzet zal stijgen en het economisch klimaat voor het komende kwartaal wordt door de meeste ondernemers als goed beoordeeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen