Clicky

 Air France-KLM wil minstens 8 procent winstgroei

Air France-KLM wil minstens 8 procent winstgroei
11-09-2014 09:13 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM streeft de komende drie jaar naar een groei van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDAR) van acht tot tien procent. Het eerder deze week aangekondigde snijden in de vrachtdivisie moet daaraan bijdragen. Dat heeft de Franse-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag bekendgemaakt, voorafgaan aan een beleggerspresentatie.

Door het halveren van de vrachtvloot moet deze in 2017 weer quitte draaien. Air France-KLM is verder van plan om Transavia verder op te tuigen als concurrent voor Easyjet en Ryanair. Vanaf 2018 moet de groei naar honderd vliegtuigen tot een positief operationeel resultaat leiden. Air France-KLM mikt verder op versterking van het onderhoudsbedrijf.

De schuldratio wil Air France-KLM in 2017 onder de tweeënhalf hebben liggen. De kernactiviteiten moeten consistent jaarlijks een positieve vrije kasstroom genereren. Verder wil de maatschappij een rendement op ingezet kapitaal van negen tot elf procent in 2017.

De maatregelen maken deel uit van het programma genaamd Perform 2020. Volgens topman Alexandre de Juniac rust dat programma op 'groei, concurrentievermogen in combinatie met financiële discipline'. Het vorige programma, dat Transform 2015 heette, heeft volgens De Juniac een miljard euro lagere kosten opgeleverd. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions