Clicky

 
Transport Online - TLN biedt 2 procent loonsverhoging tijdens cao-onderhandelingen

TLN biedt 2 procent loonsverhoging tijdens cao-onderhandelingen

TLN biedt 2 procent loonsverhoging tijdens cao-onderhandelingen
10-09-2014 19:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

Op woensdag 10 september hebben TLN en FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en vakbond de Unie de cao-onderhandelingen, die sinds februari van dit jaar stillagen, hervat.

Tijdens het overleg is overeenstemming bereikt over de wenselijkheid van invoering van een vergunningsgrens voor beroepsgoederenvervoer op 0 kg. Dit betekent dat alle vormen van commercieel goederenvervoer vergunningplichtig zouden moeten zijn. Op dit moment ligt de vergunningsgrens op 500 kg. Door verlaging van deze grens wordt een begin gemaakt met het tegengaan van schijnzelfstandigheid in het segment van 0 tot 500 kg. en wordt tevens een kwaliteits- en professionaliseringsslag gemaakt in, bijvoorbeeld, de koeriers- en expresse markt. Partijen zullen dit gaan bepleiten bij minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

TLN heeft daarnaast voorstellen gedaan voor een noodzakelijke vernieuwingsslag van de cao. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de vakbonden om een hoger salaris te bieden bij een normale werkweek met een beperkt aantal overuren. Ook zal als gevolg van de TLN- voorstellen het werken in de, inconveniënte, nachtelijk uren beter worden beloond. Hier tegenover staat een verlaging van de beloning van overuren en het werken op zaterdag. Daarnaast heeft TLN voorgesteld om de vrijwillige tijd-voor-tijd regeling, die als experiment in de oude cao stond, definitief te maken.

Tenslotte heeft TLN voorgesteld om de lonen op 1 januari 2015 en op 1 januari 2016 met 2% te verhogen.

Op basis van de door TLN gedane voorstellen zal de beloning van de eerste 40 uur per week voor chauffeurs in een evenwichtig pakket aan maatregelen in de komende jaren met 6,3% tot 9% stijgen. Volgens TLN worden met de voorstellen belangrijke stappen gezet in de modernisering van de arbeidsvoorwaarden in de sector. De onderhandelingen over deze voorstellen zullen op 7 oktober aanstaande worden voortgezet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden