Clicky


Silo's ontploft bij Amercentrale

Silo's ontploft bij Amercentrale
10-09-2014 14:55 | Binnenland | auteur De Redactie

GEERTRUIDENBERG - Bij de Amercentrale in het Noord-Brabantse Geertruidenberg zijn woensdagmiddag vier biomassasilo's zwaar beschadigd geraakt. Een silo staat nog in brand, meldt de brandweer. Er zijn geen gewonden gevallen. In de silo vonden geen werkzaamheden plaats.

De explosie deed zich rond 13:00 uur voor bij een transportband in een van de silo's waar biomassa wordt opgeslagen. Eigenaar Essent zegt in een verklaring niet te weten waardoor de ontploffing is ontstaan. In juni berichtte de brandweer dat in een van de silo's sprake was van broei.

Volgens de energieleverancier zijn de elektriciteitsproductie en warmtelevering niet in gevaar. Met biomassa produceert Essent groene stroom. In plaats daarvan worden nu gewoon kolen verstookt, dus de elektriciteit is voorlopig wat minder groen. Over de omvang van de schade kon een woordvoerder nog niets zeggen.

De plek waar de ontploffing heeft plaatsgevonden is afgezet. De brand zorgt voor veel rook. De brandweer adviseert mensen in de regio ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze hier last van hebben. (Novum)