Clicky


Douwe Egberts sluit winkels en cafés

Douwe Egberts sluit winkels en cafés
10-09-2014 14:05 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Douwe Egberts stopt met het zelf uitbaten van cadeauwinkels en koffieshops. In plaats daarvan kunnen klanten met hun gespaarde punten vanaf medio volgend jaar terecht bij de vierhonderd vestigingen van Blokker. Dat heeft het koffie- en theeconcern woensdag bekendgemaakt.

Wanneer de twaalf DE Winkels en twee DE Cafés van het bedrijf zelf worden gesloten is nog niet bekend. Het personeel is beloofd dat er voor het eind van het jaar duidelijkheid komt. De komende dagen spreekt DE ook nog met de twaalf franchiseondernemers die een DE Cafe uitbaten, over 'hoe de samenwerking er in de toekomst gaat uitzien'.

Blokker en DE zijn overeengekomen dat de winkelketen voortaan de inkoop, distributie en marketing doet voor het geschenkassortiment van de koffiebrander. Volgens DE is hiermee 'de toekomst van het spaarprogramma zeker gesteld'.

"Douwe Egberts is in beginsel een koffie- en theebedrijf, geen winkelorganisatie zoals Blokker met een groot landelijk netwerk van winkels", schrijft DE. "Blokker beschikt bovendien over ruime ervaring en expertise als het gaat om een koffie- en theegerelateerd assortiment."

Blokker is in vier winkels in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven al begonnen met de verkoop van producten van Douwe Egberts. Volgende maand volgen Alphen aan den Rijn en Nijmegen. (Novum)