Clicky

 
Transport Online - Kamer krijgt Prinsjesdagstukken opnieuw niet

Kamer krijgt Prinsjesdagstukken opnieuw niet

Kamer krijgt Prinsjesdagstukken opnieuw niet
10-09-2014 13:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Premier Mark Rutte (VVD) blijft weigeren om de Prinsjesdagstukken naar de Tweede Kamer te sturen. Dat schrijft hij woensdagmiddag in een brief aan de Tweede Kamer.

Rutte constateert 'met de Tweede Kamer dat het al meer dan een decennium niet mogelijk is gebleken voortijdige berichtgeving over de (mogelijke) inhoud van de begrotingsstukken te voorkomen'. Woensdag lekten via RTL Nieuws de begrotingsafspraken met de 'constructieve' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP uit, net als de koopkrachtplaatjes.

Daarop eiste een woedende SP samen met de oppositiepartijen die niet bij het begrotingsoverleg zijn betrokken dat Rutte de stukken per omgaande naar de Kamer stuurt. Ronald van Raak (SP) sprak van 'minachting van het parlement'.Rutte blijft dat niet van plan. Het kabinet ziet geen aanleiding om af te wijken van eerder gemaakte afspraken. Daarnaast schrijft de grondwet voor dat de stukken op Prinsjesdag bij de Tweede Kamer worden ingediend, aldus de premier.

De oppositie is niet de enige partij die publicatie van de stukken eist. Ook RTL Nieuws wil dat de Miljoenennota openbaar wordt. Donderdag dient hiertoe een kort geding dat de nieuwsrubriek heeft aangespannen, nadat het ministerie van Financiën een verzoek tot openbaarmaking had afgewezen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions