Transport Online - 'Mooi onderhandelingsresultaat bij Van Stokkum'

'Mooi onderhandelingsresultaat bij Van Stokkum'

'Mooi onderhandelingsresultaat bij Van Stokkum'
10-04-2012 09:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
DRUNEN - Op dinsdag 3 april heeft FNV Bondgenoten een principeakkoord bereikt bij Van Stokkum Seatings uit Drunen. Dit resultaat is het gevolg van onderhandelingen die nodig waren nadat het bedrijf geheel eenzijdig had besloten een tijd voor tijd regeling (TvT) in te voeren.

Bij Van Stokkum zouden de overuren van januari tot en met maart niet meer worden uitbetaald en zou voor de rest van het jaar de eerste 2,5 overuur gespaard worden en wel tegen 100%. Werknemers van Van Stokkum schakelden hierop FNV Bondgenoten in.

Na enkele overlegrondes is op 3 april een resultaat bereikt. Er komt alsnog een TvT regeling. Hierin worden echter aanzienlijk minder uren gespaard dan waarop de werkgever had ingezet.

Van Stokkum, dat niet onder de cao TLN valt, gaat toch de loon bij ziekteregeling uit die cao toepassen, dat wil zeggen dat het gemiddeld aantal overuren over de 52 voorafgaande weken worden meegeteld. "Dit is een grote verbetering", aldus Henri Janssen van FNV Bondgenoten.

Van Stokkum gaf aanvankelijk aan dat, gezien de financiële situatie, geen salarisverhoging kon worden doorgevoerd. Uiteindelijk ging het bedrijf akkoord met de loonontwikkeling uit de TLN-cao.

De leden van FNV Bondgenoten mogen nu gaan bepalen of dit principeakkoord definitief wordt geaccepteerd of wordt afgekeurd.

Lees ook:
» Oproep tot loonvordering op Van Stokkum SeatingsNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions