Clicky


Daling autoverkoop doet branche geen goed

Daling autoverkoop doet branche geen goed
10-09-2014 13:17 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Verkopers van auto's en motoren hebben in het tweede kwartaal ruim een procent minder omgezet dan een jaar eerder. Dat komt doordat de omzet uit de personenautoverkoop met bijna vier procent slonk. Dat schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag in een kwartaalupdate over de branche.

Importeurs van nieuwe auto's zagen hun omzet met een half procent dalen. Zij verkopen naast personenauto's echter ook onderdelen en lichte bestelwagens. De omzet uit de personenautobranche maakt ongeveer de helft uit van de totale omzet in de motor- en autobranche.



Uit de verkoop van bedrijfsauto's haalde de sector in het tweede kwartaal bijna een half procent meer omzet. Ook handelaren in auto-onderdelen verkochten bijna twee procent meer. Dat kwam grotendeels door hogere prijzen.

Het succesvolst binnen de branche waren vorig kwartaal de motorverkopers. Zij haalden dertien procent meer omzet dan een jaar eerder. Dat kwam door een combinatie van het goede weer en het voorzichtige herstel van het consumentenvertrouwen. (Novum)