Clicky


Bijna 150 vluchten Lufthansa geschrapt vanwege staking

Bijna 150 vluchten Lufthansa geschrapt vanwege staking
10-09-2014 12:15 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Lufthansa heeft bijna 150 vluchten van en naar München geannuleerd vanwege de pilotenstaking op de luchthaven van de Beierse stad. Dat meldt de Duitse vliegtuigmaatschappij op haar website. Geen van de geannuleerde vluchten heeft een Nederlandse luchthaven als bestemming.

Ruim vijftienduizend reizigers worden getroffen door de staking, schrijven Duitse media. De staking duurt woensdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland, had al laten weten 'zwaar getroffen' te worden door de actie. Bij de maatschappij werd vrijdag ook al gestaakt. Toen werden in Frankfurt ruim tweehonderd vluchten gecanceld en waren 25 duizend passagiers de dupe. Net als bij de staking van vorige week mogen gedupeerde reizigers hun vliegtickets voor een binnenlandse vlucht omwisselen voor een treinkaartje.



Langeafstandsvluchten vallen niet onder de staking van woensdag. Ook bij dochters als Germanwings en Swiss wordt op en van München gevlogen. Bij Germanwings was twee weken geleden al gestaakt. De piloten en hun werkgever zijn in een hoogopgelopen conflict over lonen en pensioenvoorwaarden verwikkeld. (Novum)