Clicky


Apple kondigt twee grotere iPhones aan

Apple kondigt twee grotere iPhones aan
09-09-2014 19:46 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Apple heeft twee grotere modellen van zijn iPhone aangekondigd. De iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch en het scherm van de iPhone 6 Plus is 5,5 inch. Het scherm van voorganger iPhone 5S is 4,0 inch. Apple presenteerde de nieuwe iPhones dinsdag op een evenement in het Californische Cupertino.

De nieuwe iPhones zijn ook dunner en lichter. Ze hebben een nieuw ontwerp met rondere hoeken waardoor ze meer lijken op de iPad Mini. De cameralens steekt aan de achterkant iets uit. Het scherm van het grootste model, de iPhone 6 Plus, heeft 185 procent meer pixels dan de iPhone 5S. De nieuwe iPhones werken met een 25 procent snellere chip en hebben ook een langere batterijtijd.

De nieuwe iPhones hebben ook verbeterde camera's met onder meer snellere autofocus. Alleen de grote iPhone 5 Plus beschikt ook over optische beeldstabilisatie, wat zorgt voor scherpere beelden bij bewegen van het toestel.

De nieuwe iPhones zijn in de Verenigde Staten vanaf 19 september verkrijgbaar en komen voor het eind van het jaar ook in Nederland op de markt. Apple heeft de Nederlandse adviesprijzen nog niet bekendgemaakt.

Apple heeft ook een betaalsysteem voor zijn nieuwe iPhone 6 aangekondigd. Apple Pay laat gebruikers betalen door hun toestel bij een betaalterminal in de winkel te houden. Apple gebruikt hiervoor de zogenoemde NFC-techniek, waarmee ook Nederlandse bankpassen, de OV-chipkaart en
veel Android-toestellen al werken.

Bij sommige betalingen kan de gebruiker zichzelf identificeren via de vingerafdrukherkenning in de thuisknop van de iPhone. Apple werkt rond Pay in de VS samen met grote horeca- en winkelketens zoals Subway, McDonald's, en Walgreens. (Novum)