Clicky

 
Transport Online - AEX stapje terug met Shell en Unilever

AEX stapje terug met Shell en Unilever

AEX stapje terug met Shell en Unilever
09-09-2014 19:17 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is dinsdag met verlies gesloten omdat indexzwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever kleur moesten bekennen. De AEX leverde een half procent in op 418,40 punten. Ook de Franse en de Duitse beurs leverden een half procent in.

Shell en Unilever waren volgens portefeuillebeheerder Jim Tehupuring van ProBeleggen juist dit jaar de sterkhouders van de beurs. Verder was het een dag van 'erg lage omzetten' aldus Tehupuring. Menig fonds haalde nog niet de helft van de reguliere gemiddelde dagomzet. Dit gold echter niet voor Imtech, waar bijna 58 miljoen aandelen in werden verhandeld, terwijl er circa 450 miljoen stukken uitstaan.

Frank Bonsee van ABN AMRO stelde dat de markt dan wel wat aan kracht verloor, de ondertoon bleef volgens de handelaar goed. Beleggers kijken verder volgens Bonsee vooral uit naar het media-event dat Apple voor dinsdagavond heeft gepland. Vermoedelijk presenteert het technologiebedrijf de nieuwe iPhone 6 en een smartwatch onder de naam iWatch. Het aandeel handelt in aanloop naar de presentatie ruim een procent hoger.

In de AEX werden slechts zeven fondsen hoger verhandeld tegenover achttien fondsen lager. Een van de sterkste stijgingen kwam voor rekening van Heineken. De bierbrouwer opende nog in het rood, maar zocht al snel het groen op en eindigde 1,3 procent hoger. OCI ging aan kop met een dagwinst van 1,9 procent.

De grootste dalers onder de hoofdfondsen waren indexzwaargewichten Royal Dutch Shell en Unilever met elk een procent verlies. Bank of America wees op het neerwaartse risico bij Unilever. Het Brits-Nederlandse concern kan het zich volgens de bankanalisten niet veroorloven om teleur te stellen. ArcelorMittal ging aanvankelijk nog aan kop na een adviesverhoging door Credit Suisse, maar het fonds eindigde uiteindelijk nipt op verlies. (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats