Clicky


Michael Schumacher verlaat kliniek in Lausanne

Michael Schumacher verlaat kliniek in Lausanne
09-09-2014 16:24 | Buitenland | auteur De Redactie

LAUSANNE - Michael Schumacher heeft het ziekenhuis verlaten en is terug naar huis gekeerd om daar verder te herstellen. Dat heeft zijn manager laten weten. De voormalig Formule 1-coureur werd half juni van een ziekenhuis in Grenoble naar een kliniek in het Zwitserse Lausanne gebracht, nadat hij was ontwaakt uit zijn coma.

Volgens manager Sabine Kehm is de toestand van Schumacher momenteel goed genoeg om zijn revalidatie bij zijn familie in het Zwitserse Gland voort te zetten. "Hij heeft de afgelopen weken en maanden ondanks de ernst van zijn verwondingen grote stappen vooruit gemaakt", staat in een korte verklaring. "Maar er ligt nog een lange en zware weg voor hem."

Toen Schumacher in juni uit zijn coma ontwaakte, reageerde hij op signalen van zijn vrouw en kinderen. Sindsdien is weinig over de gezondheidstoestand van de 45-jarige Duitser naar buiten gebracht.

Schumacher liep eind vorig jaar bij een val tijdens het skiën in de Franse Alpen ernstig hoofdletsel op. Hij werd maanden in een kunstmatig coma gehouden. Eerder deze maand werd gesuggereerd dat de zevenvoudig wereldkampioen rond kerstmis naar huis zou mogen, maar dat blijkt dus veel eerder te zijn. (Novum)