Rover lanceert volle treinen-app

Rover lanceert volle treinen-app
09-09-2014 09:21 | Algemeen | auteur De Redactie

Rover lanceert een app voor android waarmee reizigers kunnen doorgeven wanneer zij in een (over)volle trein zitten. Rover wil de meldingen gebruiken om nog eenvoudiger volle treinen in kaart te brengen voor spoorvervoerders zodat materieelinzet hier op aangepast kan worden. De app 'Meldpunt Volle Treinen' is gratis te downloaden via Google Play. Binnenkort verschijnt ook een app voor de iPhone.

Rover opende in december 2011 het online meldpunt volle treinen. Dit meldpunt bleek te voorzien in een behoefte van de reiziger en krijgt meer dan 10.000 meldingen per jaar te verwerken. NS liet meerdere malen aan Rover weten onder meer op basis van het meldpunt treinen te verlengen. Met de app wordt melden nog makkelijker en krijgen we de beschikking voor de vervoerders over exactere gegevens.

Via de app kunnen overvolle treinen van alle spoorvervoerders gemeld worden. Binnengekomen meldingen worden iedere dag automatisch aan NS doorgegeven, andere vervoerders ontvangen periodiek de meldingen. Het meldpunt geldt als aanvulling op de maatregelen die vervoerders zelf treffen en helpt Rover vinger aan de pols te houden. Zo zet NS deze herfst extra materieel in en wordt de drukte na de zomervakantie actief gemonitord.

Niet iedere volle trein is per definitie overvol, vooral sprinters zijn erop gebouwd reizigers staand te vervoeren. Daarnaast kunnen ook verstoringen er voor zorgen dat het drukker is of een andere trein dan gepland komt voorrijden. Rover roept reizigers op de trein te melden indien zij het langer dan 15 minuten zonder zitplaats moeten stellen. De nieuwe app is in samenwerking met NS tot stand gekomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden