Transport Online - Henk Krol woensdag beëdigd als Kamerlid

Henk Krol woensdag beëdigd als Kamerlid

Henk Krol woensdag beëdigd als Kamerlid
08-09-2014 15:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Henk Krol wordt woensdagmiddag beëdigd als lid van de Tweede Kamer voor 50Plus/Baay. De politicus vervangt Martine Baay, die om gezondheidsredenen tijdelijk de Tweede Kamer verlaat. Het lidmaatschap van Krol loopt tot 30 december van dit jaar.

Baay vocht het afgelopen jaar al tegen borstkanker, maar kampt nu met een terugval. Het partijbestuur zocht naar een vervanger die haar direct kon vervangen. De terugkeer van Krol werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt.

Baay nam vorig jaar de lege plek in binnen 50Plus nadat Krol noodgedwongen het veld ruimde. Het voormalige boegbeeld van de ouderenpartij moest aftreden nadat was gebleken dat hij in zijn tijd als directeur van de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremies voor het personeel had afgedragen.

Sinds Krols vertrek was Norbert Klein de fractieleider. De tweekoppige fractie van 50Plus viel echter voor de zomer uit elkaar, na een conflict over de aanwezigheid van Baay. Sindsdien vertegenwoordigden Klein en Baay als eenmansfracties de belangen van hun achterban. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions