Transport Online - FNV Bondgenoten gaat met personeel Vion en Distrifresh naar de rechter

FNV Bondgenoten gaat met personeel Vion en Distrifresh naar de rechter

FNV Bondgenoten gaat met personeel Vion en Distrifresh naar de rechter
06-04-2012 10:32 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
Na lang onderhandelen over een sociaal plan over het ontslag van ruim veertig mensen is het bod van slachterij Vion en haar zusterbedrijf "logistieke dienstverlener Distrifresh" veel te mager. Personeel van Vion en FNV Bondgenoten accepteren het niet. Leden van FNV Bondgenoten die nu getroffen zijn, gaan met steun van de bond individueel naar de rechter, meldt FNV Bondgenoten vrijdag.

Vion biedt een ontslagvergoeding van slechts zestig procent van de toch al erg magere nieuwe kantonrechtersformule, en deze is al veertig procent slechter dan de oude kantonrechtersformule. In de praktijk krijgt iemand met een dienstverband van tien jaar en een maandsalaris van 1700 euro bruto als hij 50 jaar is een ontslag vergoeding van ongeveer 20.000 euro bruto. De pensioenschade is vaak nog groter.

John Klijn, bestuurder FNV Bondgenoten: "Nog geen jaar geleden sloten wij bij Vion een sociaal plan af wat veertig procent hoger was en daarvoor was het sociaal plan ook al dertig procent hoger. Kortom zij willen steeds goedkoper van hun personeel af en voor ons is de grens nu echt bereikt. Het lage bod is nog wel in stemming gebracht bij de betrokken leden, want zij bepalen bij ons wat er gebeurd. Het personeel van Vion was er unaniem klip en klaar over en hebben het slechte sociaal plan afgewezen. Wij gaan dit sociaal plan dus niet accepteren en verzet organiseren."

Voor nu gaan de getroffen leden die werken bij Vion/Distrifresh individueel naar de rechter. De vakbond vindt het schandelijk dat Vion zo beknibbelt op het fatsoenlijk afscheid nemen. Klijn: "Vion lijkt gebruik te maken van het feit dat mensen verspreid over vestigingen in het land hiermee geconfronteerd worden. Maar nu staat al vast dat bij volgende reorganisaties/sluitingen de nog blijvende leden van FNV Bondgenoten keihard zullen knokken voor een goed sociaal plan."

Bij Vion werken er ongeveer 2000 mensen (vaste dienst). Vion is de grootste varkens- en rundvleesproducent van Nederland en Duitsland.

Meer nieuws over Distrifresh:
» ND Logistics betaalt voor overname chauffeurs
» Chauffeurs Salvesen Boxtel in staking
» Kille reactie Distrifresh op brandbrief vakorganisaties
» FNV Bondgenoten stuurt brandbrief aan Distrifresh over vervoerscontractNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions