Clicky


Woningcorporaties leggen claim neer bij NAM

Woningcorporaties leggen claim neer bij NAM
06-09-2014 14:00 | Binnenland | auteur De Redactie

GRONINGEN - Negen Groningse woningcorporaties eisen schadevergoeding van de Nederlandse Aardolie Maatschappij voor de waardevermindering van hun woningbestand door de aardbevingen. Zij trekken hiervoor gezamenlijk op met de Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen, meldt RTV Noord zaterdag.

De stichting heeft al namens vijfhonderd particuliere woningbezitters een claim neergelegd. Bij de negen corporaties zitten ook bedrijven met woningen in de stad Groningen. De aardbevingen verschuiven volgens hen namelijk ook richting de provinciehoofdstad. Als voorbeeld worden twee kleinere aardbevingen deze week bij Hoogezand genoemd.

"Het is iets waar wij als gezamenlijke corporaties allemaal mee te maken krijgen. De aardbevingen zorgen voor waardevermindering van ons bezit", zegt een woordvoerder van Lefier, met 3400 woningen in Hoogezand-Sappemeer en tienduizend woningen in Groningen. Woningcorporatie Nijestee, met woningen in dezelfde stad, doet niet mee. Zolang er geen schade is aan huurwoningen ziet de corporatie geen aanleiding mee te doen.

Het proces tegen de NAM moet in het voorjaar beginnen. (Novum)