Clicky


Spoorwerkzaamheden in Goes

Spoorwerkzaamheden in Goes
06-09-2014 06:31 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

GOES - Door ProRail wordt er in de periode van 18 tot en met 26 oktober gewerkt aan het spoor in Goes. Dit heeft gevolgen voor treinreizigers, omwonenden en weggebruikers.

ProRail zal in de herfstvakantie ruim 7 kilometer spoor vernieuwen in Zeeland, waaronder ook in Goes. Dit groot onderhoud aan het spoor helpt onder meer het geluid en de trillingen van passerende treinen te verminderen. In Goes worden bovendien zogenaamde scheidingslassen vervangen en waar mogelijk weggehaald. Daarnaast worden houten dwarsliggers vervangen door betonnen dwarsliggers en worden raildempers geplaatst waardoor het passeren van treinen minder geluid maakt. Ook wordt er aan de overwegen Buys Ballotstraat, Kloetingseweg, Oostmolenweg en Van Hertumweg gewerkt.

Informatie over de werkzaamheden

ProRail informeert over de werkzaamheden en de mogelijke overlast via een speciale pagina op hun website https://www.prorail.nl/werkzaamheden/vlissingen-kruiningen-18-tm-26-oktober.

Informatie over treinverkeer

Tussen Vlissingen en Kruiningen rijden geen treinen van zaterdag 18 oktober tot en met zondag 26 oktober. NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie vanaf 10 dagen voorafgaand aan de werkzaamheden op www.ns.nl of bel naar OV-reisinformatie, 0900-9292 (€0,70 per minuut), voor een reisadvies op maat.Treinreizigers kunnen voor informatie over het treinverkeer terecht op www.ns.nl/treinverkeerzeeland.

Gevolgen voor het wegverkeer

Tijdens de werkzaamheden zijn op bepaalde dagen en tijdstippen overwegen afgesloten. Dit heeft gevolgen voor iedereen die het spoor wil oversteken en kan verkeershinder opleveren. Het verkeer wordt omgeleid via omleidingsroutes die terplaatste staan aangegeven. Zodra de momenten van de afsluitingen bekend zijn informeert Gemeente Goes weggebruikers over de omleidingsroutes. Onder andere via www.goes.nl/werkinuitvoering .