Henk Krol blij met terugkeer in de Kamer

Henk Krol blij met terugkeer in de Kamer
05-09-2014 17:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Henk Krol vindt het 'prettig' dat hij tijdelijk terugkeert in de Tweede Kamer. Hij heeft er spijt van dat hij vorig jaar is opgestapt na een rel over het niet-afdragen van pensioenpremies, zei Krol vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in Den Haag waar zijn terugkeer werd aangekondigd. "Ik vind dat het belang van de partij voorop moet staan."

Krol werd naar eigen zeggen vrijdagochtend overvallen met het verzoek om terug te keren in de Kamer. Zijn opvolger Martine Baay stelt om gezondheidsredenen haar zetel tijdelijk ter beschikking. Krol is de eerste kandidaat om haar op te volgen. Hij zei dat het partijbelang daarbij voorop moet staan. "Als je ziet wat er nu op ons afkomt, waarbij ouderen onevenredig hard gepakt worden, dan vind ik het nodig daar voor op te komen. Daarom doe ik het."

Het partijbestuur steunt Krol, hoewel zijn rentree omstreden is. Krol maakte duidelijk dat hij vorig jaar in de eerste plaats niet had moeten aftreden. "Het is onverstandig van mij geweest destijds af te treden." De afgelopen tijd is hij 'ontelbare keren' aangesproken door mensen die zeiden dat ze 'eindelijk een stem hadden in de Kamer' en dat hij niet had moeten weggaan.

"Ik zit er niet voor mezelf", vervolgde hij. "Van de beslissing van toen heb ik spijt." Ook sprak hij enkele beschuldigingen aan zijn adres tegen, zoals de verkeerde besteding van subsidiegeld. Dat geld is wel goed besteed. "Er schijnen dingen te zijn die niet kloppen, maar mij is nooit wat gevraagd. Ik sta aan de zijlijn."

Vooralsnog is sprake van een tijdelijke terugkeer. Baay zou maximaal na zestien weken weer terugkeren. "Wij gaan er stellig van uit dat ze over zestien weken terug is", zei vicevoorzitter van de partij Maurice Koopman. Krol is ook lid van de gemeenteraad in Eindhoven.

Sinds Krols vertrek was Norbert Klein de fractieleider. De tweekoppige fractie van 50Plus viel voor de zomer uit elkaar, na een conflict over de aanwezigheid van Baay. Sindsdien vertegenwoordigden Klein en Baay als eenmansfracties de belangen van hun achterban. Of nu een lijmpoging wordt ondernomen, is niet duidelijk. Krol zei erover te zullen nadenken, maar Koopman ziet daar weinig in. Klein moet eerst zijn zetel ter beschikking stellen, aldus de vicevoorzitter. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden