Transport Online - Personeel Martinair zoekt zelf naar nieuwe partner

Personeel Martinair zoekt zelf naar nieuwe partner

Personeel Martinair zoekt zelf naar nieuwe partner
05-09-2014 13:28 | Luchtvracht | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De ondernemingsraad van Martinair gaat zelf nog proberen een partner voor de vrachtdivisie te vinden. Daarmee wil de personeelsvertegenwoordiging ontslagen voorkomen. Dat zegt voorzitter Wout Pronk vrijdag tegen Het Financieele Dagblad. Air France-KLM wil de vloot van Martinair halveren.

Het personeel van Martinair is vrijdagochtend ingelicht over de consequenties. De donderdagavond door de de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij aangekondigde ingreep kost 350 tot 400 banen, schrijft de zakenkrant.

De ondernemingsraad had al eerder alternatieve plannen opgesteld. Die zijn volgens Pronk terzijde geschoven door de directie. De OR hoopt nu alsnog een partner te vinden, waardoor de vrachtdivisie minder ingekrompen hoeft te worden. Air France-KLM zou de afgelopen maanden al met twintig partijen gesproken hebben.

Air France-KLM wil zo veel mogelijk medewerkers vervangend werk aanbieden, schreef het bedrijf donderdagavond. De luchtvaartmaatschappij wil zich concentreren op passagiersvervoer. Zo worden de activiteiten van de goedkopere dochter Transavia uitgebreid. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions