Transport Online - Lufthansa schrapt honderden vluchten wegens staking

Lufthansa schrapt honderden vluchten wegens staking

Lufthansa schrapt honderden vluchten wegens staking
05-09-2014 10:44 | Algemeen | auteur De Redactie

FRANKFURT - Lufthansa heeft meer dan tweehonderd vluchten moeten annuleren door de pilotenstaking van vrijdagavond op vliegveld Frankfurt. Drie vluchten vanuit Amsterdam vertrekken niet naar Frankfurt en drie vluchten met bestemming Amsterdam blijven op de Duitse luchthaven aan de grond. Dat heeft Lufthansa gemeld.

Door de staking worden volgens Duitse media 25 duizend passagiers getroffen. Vooral korte en middellange vluchten zijn geannuleerd. Reizigers binnen Duitsland mogen met treinen van Deutsche Bahn reizen door hun vliegticket voor een treinkaartje om te ruilen. Lufthansa betreurt de overlast.

De staking begint vrijdag om 17.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Frankfurt is de grootste luchthaven in Duitsland. De piloten vinden dat ze te weinig verdienen en willen een salarisverhoging van tien procent. Ook is er ruzie over een overgangsregeling voor vliegers die vervroegd met pensioen willen. Lufthansa wil die regeling afschaffen.

Vorige week werd budgetdochter van Lufthansa Germanwings al door stakingen geplaagd. Toen werden ongeveer vijftienduizend passagiers getroffen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions