Clicky

 
Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 21 -1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 21 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 21 -1]
05-09-2014 09:13 | Transport | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?' Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Eén van de weinige Oost Europese merken die in Nederland voet aan de grond kreeg in de jaren '70 en '80 was Tatra. In het segment van bouwvoertuigen deed Tatra importeur Praneda vrij goede zaken. Zelf herinner ik me het geluid van de luchtgekoelde motoren en de aparte schuine stand van de wielen wanneer de wagens leeg waren, van de dubbellucht op de achterassen maakte alleen het buitenste wiel contact met het wegdek.

Een andere bijzonderheid was de zelfdragende buizenconstructie met daarin de aandrijflijn. Hierdoor hadden de wagens geen chassis.Van de T148 werden tussen 1972 en 1982 ruim 113.000 exemplaren gebouwd en verkocht in 43 landen wereldwijd.

Heeft u nog in een Tatra T148 gereden? Wat was uw ervaring? Wat vindt u typisch voor de T148? Heeft u nog leuke, mooie foto's van de Tatra waarin u gereden heeft? Alle anekdotes en (rechtenvrije!) foto's zijn welkom! Wij bundelen alle reacties en zullen deze publiceren in deel 2 op vrijdag 19 september.

U kunt uw foto's(vrij van copyright) en anekdotes insturen vóór 17 september naar: redactie@transport-online.nl

Foto's

 • Scania Vabis
  Scania Vabis
 • ITS
  ITS
 • Mourik
  Mourik
 • Mourik Services
  Mourik Services

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions