Clicky


Treinverkeer Schiphol plat door koperdiefstal

Treinverkeer Schiphol plat door koperdiefstal
05-09-2014 05:44 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

AMSTERDAM - Het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid ligt vrijdag plat vanwege koperdiefstal. De dieven hebben donderdagnacht grote schade aangericht, laat Prorail weten. Door de omvang van de schade gaat dit mogelijk tot 14:00 uur duren.

Tijdens de diefstal zijn stroomkabels in brand gevlogen. Over een lengte van tientallen meters is sprake van 'flinke schade', aldus de spoorbeheerder. Rond 10.00 uur zijn naar verwachting drie van de vier sporen weer vrij, zegt een woordvoerder van de NS. "Dan komt het treinverkeer ook langzaam weer op gang."

De luchthaven is vooralsnog alleen bereikbaar via Leiden. De NS heeft bussen ingezet tussen Amsterdam Sloterdijk en de luchthaven en tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. Reizigers kunnen ook gebruikmaken van de metro tussen Sloterdijk en Amsterdam Zuid.

Het is erg druk bij de bussen die de NS heeft ingezet. "Dat is ook logisch, want het is een druk knooppunt", legt de woordvoerder uit. De bussen kunnen ook eigenlijk niet op tegen de intercity's die normaal rijden. Daar passen tot 1200 mensen in.

Bij de NS zijn geen meldingen bekend van mensen die hun vlucht hebben gemist door de vertraging.