Clicky


Volvo Trucks maximaliseert beschikbaarheid voor transportbedrijven

Volvo Trucks maximaliseert beschikbaarheid voor transportbedrijven
04-09-2014 20:11 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZWOLLE - Online controle van trucks, efficiëntere werkplaatsplanning en Volvo Action Service On Call. Samen bieden deze oplossingen een platform waarop Volvo Trucks maximale beschikbaarheid kan leveren.

Cruciaal voor deze prestatie is de nieuwe elektronische structuur in de Volvo FH-serie. Met de communicatie-unit telematicagateway is de truck draadloos verbonden via het GSM-netwerk. Zo kan de werkplaats op afstand de conditie van het voertuig beoordelen, de slijtage aan remmen en koppeling in de gaten houden, en de toestand van de accu en het luchtdrogerfilter beoordelen.

"Nu de werkplaats kan zien wat de werkelijke slijtage is, kan de volgende onderhoudsbeurt indien nodig worden vervroegd of naar achteren worden geschoven. Dit voorkomt overbodige bezoeken aan de werkplaats waardoor de beschikbaarheid van de truck toeneemt", zegt Christian Gustavsson, Service Manager bij Volvo Trucks.

Omdat de werkplaats voortdurend op de hoogte is van de conditie van de truck en de storingscodes van te voren kan aflezen, kan een onderhoudsbeurt efficiënter worden voorbereid en sneller worden uitgevoerd.

Updates van functies online beschikbaar

Door de draadloze verbinding kunnen ook gegevens naar de truck worden verzonden. Diverse parameters kunnen bijvoorbeeld op afstand worden aangepast. Zo kan de aslastindicator worden geactiveerd of de brandstofverbruiksmeter worden gekalibreerd.

"In de toekomst zal alles wat via een kabelverbinding in de werkplaats wordt uitgevoerd, ook op afstand mogelijk worden. Dit betekent dat de truck niet naar de werkplaats hoeft te gaan om deze updates te laten installeren. Het zal mogelijk zijn om het hele wagenpark van een transportbedrijf te upgraden, ongeacht waar de verschillende trucks zich op dat moment bevinden", aldus Christian Gustavsson.

Gebouwd voor maximale beschikbaarheid

De nieuwe Volvo FH-serie is gericht op duurzaamheid. Er wordt doelbewust gestreefd naar kwaliteitsverbetering voor Volvo en haar klanten. Desondanks is het moeilijk om ongeplande uitval helemaal te voorkomen. Omdat de werkplaats de conditie van de truck online nauwlettend in de gaten houdt, kunnen onderhoud en reparaties echter op tijd worden gepland en aangepast aan de bedrijfsactiviteiten van de klant. Hierdoor wordt het risico op ongeplande stilstand geminimaliseerd. En als zich toch een storing voordoet, kan de werkplaats zich via de TGW-koppeling voorbereiden om de problemen op te lossen en de truck weer zo snel mogelijk op de weg te krijgen.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions