Clicky

 
Transport Online - Nieuwe vestiging van Nijwa is efficiënt en transparant

Nieuwe vestiging van Nijwa is efficiënt en transparant

Nieuwe vestiging van Nijwa is efficiënt en transparant
04-09-2014 20:03 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZWOLLE - Met de ingebruikname van de nieuwe vestiging in Zwolle geeft Nijwa Groep vorm en richting aan haar toekomst. De state of the art vestiging bevestigt eens te meer het totaalconcept dat Nijwa haar klanten wil bieden.

De nieuwe vestiging wordt vrijdag 5 september officieel geopend maar Transport Online kreeg op uitnodiging van Volvo vandaag, donderdag al een kijkje in de nieuwe vestiging.

Nijwa Zwolle is officieel Volvo Trucks-dealer, Renault Trucks-servicedealer en dealer van Renault Trucks lichte bedrijfswagens. De nieuwe vestiging van Nijwa Zwolle beschikt in totaal over twaalf doorrijstraten. Vijf daarvan zijn bestemd voor Volvo- en Renault-trucks, met een diepte van 36 meter, geschikt voor LZV’s.

De overige zeven straten zijn voor Nijwa trailerservice. Zo is Nijwa Zwolle Welgro Servicepartner en is het bedrijf gespecialiseerd in het onderhoud van brandstofopleggers. Als extra specialiteit wordt daaraan nu ook het onderhoud tank- en chemieopleggers toegevoegd, waarvoor op voorhand een ondergrondse tank met 50.000 liter water is geplaatst. Het water kan in de toekomst worden gebruikt voor keuringen van de tanks. Tot slot zijn er op de kop van het pand twee aparte ingangen voor lichte bedrijfswagens.

Er is tijdens de bouw rekening gehouden met een eventuele uitbreiding van het pand. Michiel Poel, directeur Nijwa Zwolle: “Voor de nieuwbouw hadden we twee doelstellingen. De eerste is optimalisatie van de efficiency van onze dienstverlening. Als tweede doelstelling, een pand dat de openheid en transparantie van onze service en dienstverlening onderstreept. In beide zijn we geslaagd. Door het magazijn in het hart van het bedrijf te plaatsen, goed bereikbaar voor de monteurs van zowel de truck- als de trailerafdeling, maar ook de werkplaatsplanning en het magazijn samen te voegen zie je de efficiency toenemen. In die zelfde ruimte zijn flexplekken voor onder meer monteurs die technische informatie zoeken. Er zijn korte communicatielijnen tussen werkplaats, planning en magazijn.”

Transparant

De openheid en transparantie komen tot uiting in het gebruik van veel glazen wanden. "Dat werkt zowel intern als extern. Wij willen dat mensen kunnen zien wat we doen. Bovendien verbetert het werkklimaat doordat we in de werkplaatsen veel lichtstraten hebben ingebouwd en ook de roldeuren van de straten een open karakter hebben."

Dezelfde transparantie is te vinden in het kantoorgedeelte, waar een grote trainingsruimte is ingericht met een capaciteit van veertig personen. De ruimte is onder meer bedoeld voor instructiedoeleinden en trainingen ten behoeve van Code 95. De hal op de begane grond is de Nijwa Experience ruimte, hier staan de producten die Nijwa biedt maar vinden ook afleveringen en instructies plaats.   

Duurzaam

De vestiging van Nijwa Zwolle is duurzaam gebouwd. Dat komt onder meer tot uiting in de materiaalkeuzes die gemaakt zijn, maar ook in zaken als de toepassing van energiezuinige LED-verlichting en sensoren voor de in- en uitschakeling. Belangrijk is ook het werkklimaat dat door de toegepaste kleuren en het vele licht aangenaam is.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden