Clicky


Twee doden bij explosie flat Diemen

Twee doden bij explosie flat Diemen
04-09-2014 20:01 | Binnenland | auteur De Redactie

DIEMEN - Bij de explosie en daaropvolgende brand donderdag in een flat in Diemen zijn twee mensen om het leven gekomen. Vijftien mensen zijn gewond geraakt, van wie er zes naar een ziekenhuis zijn gebracht. Twee mensen worden nog vermist, meldt de politie. Het gebouw is door de explosie ontzet. Er dreigt instortingsgevaar.

Of de twee doden bewoners zijn, is nog onbekend. Hun identiteit is nog niet vastgesteld. Waardoor de twee precies om het leven zijn gekomen, is ook nog onduidelijk. Ook weet een politiewoordvoerder niet hoe ernstig de verwondingen van de andere slachtoffers zijn.

De explosie in de flat aan de Beukenhorst is vermoedelijk ontstaan doordat bij renovatiewerkzaamheden in het pand een gasleiding werd geraakt. De daaropvolgende gasbrand is inmiddels gedoofd doordat de hoofdkraan is afgesloten.

De exacte staat van het pand wordt nog onderzocht. "Het gebouw bestaat uit twee delen: een hoger en een lager deel. We hopen dat het lagere deel vanavond weer toegankelijk is, maar voor het hogere deel zal dat waarschijnlijk niet het geval zijn."

Bewoners worden opgevangen in een ander deel van het pand. Om hoeveel mensen het gaat, weet de zegsvrouw niet. Haar schatting loopt uiteen van honderd tot driehonderd bewoners. Voor de bewoners die de nacht elders moeten doorbrengen, wordt opvang geregeld. (Novum)