Transport Online - Wilders hekelt 'struisvogelbrigade' van Rutte

Wilders hekelt 'struisvogelbrigade' van Rutte

Wilders hekelt 'struisvogelbrigade' van Rutte
04-09-2014 11:51 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het kabinet sluit nog steeds de ogen voor de dreiging van jihadisten, terwijl hun 'bloeddorstige ideologie' zich ook al in Nederland heeft gevestigd. Dat zei PVV-leider Geert Wilders donderdag tijdens het debat over de aanpak van jihadisme. "De islamitische staat staat ook hier in de steigers."

Wilders hekelde de naïviteit van de 'struisvogelbrigade' van premier Mark Rutte (VVD) die de 'harde werkelijkheid' zou ontkennen. Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) zou ten onrechte uitgaan van een kleine groep jihadisten in Nederland. Volgens de PVV-leider blijkt uit onderzoek dat honderdduizenden moslims in Nederland begrip hebben voor de terreur en jihadisten helden vinden.

Het kabinet moet nu eindelijk erkennen dat de islam de oorzaak van het probleem is. "De koran is het handboek voor terroristen, het bloed druipt van de pagina's", zei Wilders. Het boek is een 'jachtakte voor miljoenen moslims, een license to kill." En deze 'bloeddorstige' ideologie heeft zich ook in Nederland genesteld, onder meer in de Haagse Schilderswijk. "De heipalen voor het kalifaat worden geslagen."

De maatregelen die het kabinet vrijdag heeft voorgesteld zijn 'too little too late'. Wilders stelde opnieuw voor de grenzen te sluiten voor immigranten uit islamitische landen. En van alle jihadgangers moet het paspoort worden afgepakt, ook als ze alleen een Nederlandse pas hebben. "Laat ze maar een paspoort van IS nemen als ze dat zo graag willen." Wilders bood aan om hen te komen uitwuiven op Schiphol 'als dat zou helpen'. "Maar laat ze nooit meer terugkomen."

Wie met een ISIS-vlag staat te zwaaien, staat er volgens de politicus eigenlijk met een uitreisverzoek. "Ons is de oorlog verklaard en we moeten hard terugslaan. Weg met die mensen. Genoeg is genoeg", aldus Wilders.

Wilders' opmerkingen leidden opnieuw tot een aanvaring met Alexander Pechtold (D66). Die verweet de PVV-leider onder meer dat hij zich zelf opstelt als een 'profeet', die de enige waarheid verkondigt. Pechtold kreeg daarop de wind van voren. De D66-leider is de 'grootste wegkijker van dit hele parlement'. "U bent de grootste advocaat van de islam in Nederland geweest." Het zijn geen jihadgangers, maar Pechtoldgangers, sneerde Wilders. "Ik zou niet verbaasd zijn als u het ereburgerschap van het kalifaat krijgt."  (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions