HedraTech lanceert innovatief ‘anti-collision' systeem voor mens en voertuig

HedraTech lanceert innovatief ‘anti-collision' systeem voor mens en voertuig
03-09-2014 11:55 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

APELDOORN - HedraTech Int is met ingang van 1 september gestart, met de promotie en verkoop van EGOpro Safety Move, een veiligheidssysteem om incidenten op de werkvloer met voertuigen te voorkomen.

De meeste ongevallen en botsingen tussen medewerkers en vorkheftrucks, voorladers en kranen, worden veroorzaakt door beperkt zicht, lawaai/gehoorbescherming en lastige manoeuvres. EGOpro Safety Move detecteert via sensoren op het voertuig en een actieve RFID-tag gedragen door de werknemer de aanwezigheid en positie van grondpersoneel en/of andere voertuigen. Zodra een tag binnen het bereik van de sensor op het voertuig is, krijgen zowel de persoon op de vloer als de bestuurder in de cabine een signaal dat er een object nadert.

EgoPro Safety Move is onderdeel van de EGOpro Safety lijn van technische oplossingen ontwikkeld door de Italiaanse leverancier Advanced Microwave Engineering (A.M.E.) om ongelukken op de werkplek te voorkomen. Het anti-collision systeem wijst op de aanwezigheid en de positie van personeel dat werkzaam is in de buurt van de bewegende machines. 

Analyse van bijna-ongevallen

Gedurende de werkdag detecteert en registreert het systeem ook alle bijna-ongevallen tussen bewegende voertuigen en personeel, of tussen voertuigen onderling. Om het potentiële risiconiveau substantieel te verminderen kan A.M.E. deze gegevens verwerken in specifieke rapportages. Dit brengt de meest risicovolle situaties, gevaarlijke gebieden en operationele handelingen in kaart zodat procedures voor zowel het personeel als voor de routes aangepast kunnen worden.

Activatieradius

Nog een onderscheidend kenmerk van de EGOpro Safety MOVE is het lange activatiebereik. Dankzij A.M.E.'s gepatenteerde LNXessence (actieve RFID) technologie beschikt het systeem over een activatieradius tot 40 meter. Hierdoor is het gevaar tijdig te detecteren ten opzichte van de remweg.

Automatisch aanpasbare snelheid

De laatste innovatie gepatenteerd door A.M.E. is de snelheidsafhankelijkheid. Het systeem past zijn activatieradius automatisch aan op de snelheid, lading, omgeving en veilige remweg, zodat het voertuig niet onnodig vertraagt.

Flexibel

Door het aantal sensoren aan te passen aan de bewegingen en grootte van het voertuig is het systeem specifiek af te stemmen op elk type voertuig - van vorkheftruck tot containerlift - en elk soort omgeving: van bouwplaatsen, industriële pakhuizen en havens tot en met staal- en papierfabrieken. De snelheid van het voertuig bepaalt de reikwijdte van de antennes.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier