Clicky


Heinz verlengt contract met CHEP in Europa voor drie jaar

Heinz verlengt contract met CHEP in Europa voor drie jaar
03-09-2014 10:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - H.J. Heinz Company, een wereldleider in de voedingsindustrie, verlengt zijn contract met CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpooling, voor palletpoolingdiensten in Europa met drie jaar. Heinz deed onlangs een Europese aanbesteding voor een palletpool waarbij samenwerken in de logistieke keten gold als een basisvereiste. De overeenkomst met CHEP is hiervan het resultaat. Eerder dit jaar communiceerden Heinz en CHEP al over hun succesvolle samenwerking in het ‘Lean and Green barge project’. Deze samenwerking wordt nu met drie jaar verlengd. 

In Europa nemen Heinz, CHEP en Samskip, een van de grotere Europese transportbedrijven, deel aan een gezamenlijk ‘Lean and Green barge project’ om producten vanuit Nederland te verschepen naar het Verenigd Koninkrijk. CHEP draagt zorg voor alle palletexportstromen van Heinz´ Europese tomatenketchupfabriek in Elst, Nederland, naar het Verenigd Koninkrijk.

Terugkerende boten vervoeren lege pallets naar de fabrieken van Heinz, waar ze weer geladen worden met producten. Dat bespaart transportkosten, vermindert verkeersopstoppingen en de uitstoot van broeikasgassen op de wegen en optimaliseert de activiteiten in de logistieke keten. Deze nieuwe overeenkomst maximaliseert het gebruik van het materieel en maakt het mogelijk om gezamenlijke doelstellingen te bereiken wat betreft efficiënt en duurzaam vervoer.

Tom Tillemans, Heinz European Logistics Excellence Leader: "CHEP’s uitgebreide netwerk en reputatie als leider in duurzaamheid in de logistieke keten onderscheidt hen van de concurrentie. Net als CHEP is Heinz toegewijd aan zijn stakeholders en werken wij volgens de hoogste standaard van integriteit en transparantie. Wij zetten ons allebei in voor samenwerken in de logistieke keten en het verminderen van onze impact op het milieu, zonder onnodige kosten."

De samenwerking van Heinz en CHEP op het gebied van duurzaamheid is verder toegenomen sinds het bedrijf deelneemt aan het koolstofneutrale palletdienstenaanbod van CHEP. Dit programma biedt hun klanten de mogelijkheid om CO2-credits te kopen om wereldwijde CO2-uitstootverminderingsprojecten te helpen financieren. Het is een kosteneffectieve manier voor CHEP om klanten te helpen hun CO2-reductie- en duurzaamheidsdoelen te behalen.

James McCarthy, CHEP President voor European Pallets Operations: "Wij doen alles binnen onze macht om de hoge kwaliteit van onze apparatuur en diensten te handhaven en Heinz te helpen met de optimalisatie van hun vervoer en logistieke activiteiten. Onze nieuwe overeenkomst stelt ons in staat om voort te bouwen op de bestaande business terwijl we tegelijkertijd onze kosten- en CO2-reductieprogramma’s toepassen.”

HJ Heinz Company is het grootste Amerikaanse voedselverwerkende bedrijf wereldwijd. Elk jaar worden ongeveer 650 miljoen flessen Heinz Ketchup verkocht in 200 landen.